Hjem > Eiendommer > Danmarks gate 4, 0658 OSLO

Danmarks gate 4 – Vålerenga

Ligger idyllisk til på Vålerenga - rett ovenfor Vålerenga park

Boliggården på 4 etasjer har tolv 3-roms leiligheter fordelt over tre etasjer. I tillegg er det på loftet tre sjarmerende leiligheter med  private balkonger uten uten innsyn fra naboer eller fra andre bygårder. Loftsleilighetene har skråtak, men mange takvinduer som gir dem følelsen av å være større og lyse. I bakgården er det to smakfulle leiligheter over to plan i et eget Townhouse.

Leilighetene leies ut umøblert.  Hvitevarer på kjøkken følger med.  Leietaker tegner egen strømavtale og egen avtale med Telia.

Danmarksgate 4 A-B-C-D ligger rett ovenfor parken ved Vålerenga kirke. Man ser mot Ekebergåsen om man titter ut stuevinduet, og solen skinner på bygget fra morgen til tidlig kveld. Beliggenheten er nær byen, kollektivtrafikk, men samtidig skjermet og privat.  I nærområdet er det flere barnehager, skoler, butikker og restauranter; som den kjente Smia Galleri . Man kan også spasere til Grønland og Dronning Eufemiasgate på 10-15 minutter. Det er et sjarmerende område, med mange gamle bevaringsverdige hus, en sterk identitet og lokalhistorie.

Generelt om eiendommen

Bygget ble opprinnelige oppført i 1888, av byggherre Otto Weng. Det er en murgård over tre etasjer, med saltak samt en bakgårdsbygning som har vært brukt som stall, garasje og lager. Nå er dette bakgårdshuset blitt restaurert til et stilig townhouse over to etasjer og loftet har blitt til tre unike loftsleiligheter med private balkonger. En kuriositet er at i Danmarks gate 41 startet Synnøve Finden opp sin ostefabrikk i 1928.

Eiendommen ligger midt i Vålerenga, tidligere skrevet Vålerengen, som er et strøk (bydel) i Oslo. Navnet er et gardsnavn av norrøn avstamning, og var Válin. Siste leddet er -vin (eng), mens første leddet kanskje kommer av váll («avbrent mark»). Går man mot sentrum og Grønland, ligger Galgeberg; et området som har navnet sitt av det årsak det var et rettersted der tidligere. Eiendommen ligger også nært til populære strøk som Kampen, Gamlebyen, Tøyen og Helsfyr.  Det er kort vei til eksempelvis Gamle Oslo, Jordal Amfi,  Middelalderparken, Ekeberg, Bjørvika, Sørenga og Fjordbyen er tilgjengelig til fots og sykkel.

 

Fakta

Adresse: Danmarks gate 4, 0658 OSLO

Fasiliteter

Vaktmestertjenester

Trappevask

Kjellerboder til alle leilighetene

Varmekabler i gulv gang og bad

Nærhet til skoler og barnehager

Vålerenga parken rett utenfor eiendommen

Loftsleilighetene har private balkonger

Townhouse i bakgård

Bildegalleri

Kontakt meg om denne eiendommen

Margunn Aartun

Eiendomsforvalter Oslo

Telefon: +47 940 00 103
Send e-post