Hjem > Eiendommer > Danmarksgate 2, 0658 OSLO

Danmarks gate 2 – Vålerenga

Danmarks gate 2 og 4 eies og forvaltes av SKB Eiendom AS og ligger rett ovenfor Vålerenga parken

Danmarksgate 2 er en nyrestaurert boliggård, som stod klar september 2016. Det er totalt 11 leiligheter i bygget. 

Boliggården har tre etasjer, samt et loft som nå har to sjarmerende leiligheter med  private brannbalkonger uten innsyn fra naboer eller andre bygårder. Loftsleilighetene har skråtak, men takvinduer som gir dem følelsen av å være større og lyse. 

Leilighetene leies ut umøblert. Hvitevarer på kjøkken følger med. Leietaker tegner egen strømavtale, og egen avtale med Telia.

Beliggenhet

Danmarksgate 2 ligger rett ved parken som ligger ved foten av Vålerenga kirke. Beliggenheten er nær byen, kollektivtrafikk, men samtidig skjermet og privat.  I nærområdet er det flere barnehager, skoler, butikker og restauranter; som den kjente Smia Galleri . Man kan også spasere til Grønland og Dronning Eufemiasgate på 10-15 minutter. Det er et sjarmerende område, med mange gamle bevaringsverdige hus, en sterk identitet og lokalhistorie.

Generelt om eiendommen

Bygget ble opprinnelige oppført i 1888, av byggherre Otto Weng. Detaljer fra den tid bygget ble oppført er bevart. Eiendommen er en murgård over tre etasjer, med saltak . En kuriositet er at i Danmarks gate 41 startet Synnøve Finden opp sin ostefabrikk i 1928.

Eiendommen ligger midt i Vålerenga, tidligere skrevet Vålerengen, som er et strøk (bydel) i Oslo. Navnet er et gardsnavn av norrøn avstamning, og var Válin. Siste leddet er -vin (eng), mens første leddet kanskje kommer av váll («avbrent mark»). Går man mot sentrum og Grønland, ligger Galgeberg; et området som har navnet sitt av det årsak det var et rettersted der tidligere. Eiendommen ligger også nært til populære strøk som Kampen, Gamlebyen, Tøyen og Helsfyr.  Det er kort vei til eksempelvis Gamle Oslo, Jordal Amfi,  Middelalderparken, Ekeberg, Bjørvika, Sørenga og Fjordbyen er tilgjengelig til fots og sykkel.

Fakta

Adresse: Danmarksgate 2, 0658 OSLO

Fasiliteter

Vaktmestertjenester

Trappevask

Kjellerboder til alle leilighetene

Loftsleilighetene har private brannbalkonger

Varmekabler i gulv gang og bad

Liten privat takterasse med utsikt over hele Oslo

Grøntområde rett utenfor (Vålerenga kirke og parken)

Nærhet til skoler og barnehager

Bildegalleri

Kontakt meg om denne eiendommen

Margunn Aartun

Eiendomsforvalter Oslo

Telefon: +47 940 00 103
Send e-post