Hjem > Eiendommer > Øvre Korskirkeallmenningen 3

Øvre Korskirkeallmenningen 3

Nydelig eiendom som ligger nær Bergen sentrum og Fløibanen

Fine 2-roms leiligheter i 2-4. etasje. Leies ut umøblert. Leietaker tegner eget strømabonnement. 

Bygget ble rehabilitert i 2015, og vinduer som var originale ble restaurert. Det samme ble de originale dørene inn til leilighetene.  Arbeidet ble utført av Walløe & Nilsen. Der hvor det ikke var originale dører ble det montert dører som er kopi av de originale dørene, med samme farge og samme type utskjæringer på lister som det var originalt.  Disse dørene er levert av Jømna Brug AS.

I alle fellesarealer er det montert lamper som var vanlige i bygninger i Jugendstil.  Lampene leveres av Molo AS i Oslo, som er en butikk som har spesialisert seg på bygningsvern, og har i en årrekke levert lamper og annet utstyr til spesielle prosjekter, og ofte i tett samarbeid med Riksantikvaren, Byantikvaren osv.

Generelt om eiendommen

Eiendommen er oppført i 1906/7 og har fire etasjer pluss loft og kjeller. Bygget har inngang fra Øvre Korskirkealmenningen. Beliggenheten er sentralt i Bergen sentrum i Vågsbunnen med gangavstand til bryggen.

Denne bygården er et ungdomsarbeid i jugendstil av arkitekten Egill Reimers, en av de mest fremtredende arkitektene i Bergensområdet i første halvdel av 1900-tallet. Leiegården er et typisk eksempel på jugendstilen fra århundreskiftet. Arkitekten, bergenseren Egill Reimers (1878–1946), er muligens mest kjent for større monumentale bygg i Bergen, som Statsarkivet, Bergen Tinghus, Geofysisk institutt og Kulturhistorisk museum.

En kuriositet på bygget er en kanonkule som sitter i veggen ved inngangspartiet. Byantikvaren mener at denne er murt inn i veggen da bygget ble oppført i 1906/7, og at den mest sannsynlig ble funnet i ruinene etter trebygningen som stod der tidligere brant ned. Kulen skal ha truffet det gamle trebygget i et av slagene som har vært i Vågsbunnen i Bergen. Det har vært noen om slag i Bergen; men en av mest kjente er Slaget om Bergens Våg i 1665 hvor det fortsatt sitter en kanonkule i veggen på Domkirken i Bergen som minne om dette sjøslaget. Man antar at denne kulen er fra det samme krigen (den andre anglo-nederlandske krig).

Tidligere rant en gren av Sjurelven gjennom Øvre Korskirkeallmenningen og dannet Ramskilden på hjørnet av Kong Oscars gate. Allmenningens navn er gammelt, men ble offisielt i 1857.

Fakta

Adresse: Øvre Korskirkeallmenningen 3

Fasiliteter

Innleid trappevask

Vaktmestertjenester

Oppgradert parabolanlegget il å ta imot signaler fra RiksTV via dekoder og/eller Canal Digital via dekoder, som den enkelte beboer går til anskaffelse av

Internett tilkobling, der dette ønskes, etableres og bekostes av den enkelte leietaker

Bildegalleri

Kontakt meg om denne eiendommen

Sigrund Wist

Eiendomsforvalter Bergen

Telefon: +47 915 58 521
Send e-post