Hjem > Eiendommer > Schübelersgate 7A, 0577 OSLO

Schübelersgate 7A – Tøyen

Nær Botanisk Hage og Grønland.

1 og 2 roms leiligheter i 1.- 3.etasje. Leilighetene leies ut umøblerte. Leietaker tegner eget strømabonnement.  Á konto fyring avregnes én gang i året.

Generelt om eiendommen

Eiendommen er oppført i 1920 og har tre etasjer, samt kjeller. Det er en romslig bakgård som deles med naboeiendommen Schübelersgate 7B, som også eies av Stiftelsen Kaare Berg.

Flere leiligheter renoveres i eiendommen i 2021 og 2022 og de fremstår moderne og lyse etter renoveringen.

Det er gangavstand til Tøyenparken, Tøyenbadet, Grønland sentrum, Grünerløkka, Munch-museet, Botanisk hage, Middelalderpark, Ekeberg og Oslo sentrum. Nå som Bjørvika utvikles er dette en ny spennende bydel som lett kan nås på sykkel eller fot via gangbroene Akrobaten og Nordengen bro. Prestisjeprosjektet til Oslo Kommune; Fjordbyen er da i umiddelbar nærhet.

Ellers kan det nevnes om gaten at det er leiegårdsbebyggelse langs hele den korte gata. Den er oppkalt etter den norske botanikeren Frederik Christian Schübeler født 25.september i 1815 (død 20.juni 1892). Han foretok også forsøk med kulturplanter og fikk interesserte hagedyrkere over hele landet til å dyrke planter som han sendte til dem som levende planter eller frø. På den måten skaffet han seg omfattende kunnskaper om hvor i Norge forskjellige planter kunne trives. I Viridarium norvegicum opplyser han hvor langt nord i landet de enkelte planteslagene kan vokse, og det er for manges vedkommende det nordligste i verden. Frederik Christian Schübeler ble internasjonalt berømt for dette arbeidet.

Fakta

Adresse: Schübelersgate 7A, 0577 OSLO

Fasiliteter

Kjellerbod

Fjernvarme

Innleid trappevask

Innleid vaktmestertjenester

Bildegalleri

Kontakt meg om denne eiendommen

Trine Normann Olsen

Eiendomsforvalter Oslo

Telefon: +47 990 50 504
Send e-post

Irineu da Cruz Evora

Driftsansvarlig Oslo

Telefon: +47 22 40 50 07
Send e-post