Hjem > Eiendommer > Tøyengata 31–33, 0578 OSLO

Tøyengata 31–33 – Enerhaugen/Tøyen

Sjarmerende bygård i jugendstil midt mellom Tøyen og Grønland

1,2 og 3 roms leiligheter i 1.- 5.etasje. Leilighetene leies ut umøblerte. Leietaker tegner eget strømabonnement. 

Parkeringsplasser

Det er parkeringsplasser i Herlebsgate 19 (ved Vahls skole) som i våre systemer er registrert som parkeringsplasser for leietakere i Tøyengata 31-33. Parkeringsplassen ligger ca 200 meter fra eiendommen. Er det ledige parkeringsplasser leier vi ut til andre enn våre leietakere i området.

Generelt om eiendommen

Tøyengata 31-33 er i jugendstil og har fem etasjer pluss kjeller. Bygården ble renovert i 2010-2011, og i 2021 ble flere leiligheter pusset opp. Eiendommen er opprinnelig oppført i 1910 – 1911 av Erling Kielland som produksjonslokale for Kiellands dropsfabrikker.  Arkitekten bak er A.C. Dahl. Fasaden mot Tøyengaten er utført i rød tegl over tre til fire fulle etasjer. Fasaden er symmetrisk komponert, med en midtakse flankert av to avrundede hengende karnapper. Øverste etasje har rekker av små, rundbuede vunduer, mens etasjene lengre nede har større vindusåpninger. Stiluttrykket er engelskinspirert jugendstil.

I 1920 årene ble det både oppført tilbygg og utført endringer, og arkitekten for dette var Gustav A. Kielland. Det ble nylig  foretatt en ombygging, og i 2011 stod eiendommen ferdig  til boligformål.

Det mest kjente produktene til Killends dropsfabrikker og produsert i Tøyengata er Laban Seigmenn og Kongen av Danmark.

Det er kort vei til servicetilbudene på Grønland sentrum, Oslo sentrum, Tøyen og  Grünerløkka. I nærmiljøet er blant annet Tøyenbadet, Tøyenparken,  Middelalderparken, Ekeberg, Munchmuseet og Botanisk hage innen gangavstand. Nå som Bjørvika utvikles er dette også i gå-sykkelavstand, via gangbroen Akrobaten eller Nordengen bro som begge ligger sentralt ved Grønland sentrum. Prestisjeprosjektet til Oslo Kommune;  Fjordbyen er da i umiddelbar nærhet.

Fakta

Adresse: Tøyengata 31–33, 0578 OSLO

Fasiliteter

Innleid vaktmestertjeneste

Innleid trappevask

Kjellerbod, noen leilighet har i tillegg innvendig bod

Enkelte av leilighetene har balkong mot bakgård

Heis

Opparbeidet bakgård

Egen facebookside for leietakere

Kontakt meg om denne eiendommen

Trine Normann Olsen

Eiendomsforvalter Oslo

Telefon: +47 990 50 504
Send e-post